Liverpool – Southampton 2:1 (koniec) | Newcastle – Man City 0:2 (koniec)
finał
Liverpool F.C.
2:1 (1:0)
Southampton F.C.
Niedziela 17.08.2014, 14:30 • Anfield, Liverpool • Angielska Premier League
Kursy przedmeczowe
    Sturridge - 2:1.
     
    81
    Gol dla Liverpoolu!
    Wydawało się, że to niegroźna sytuacja, a jednak przyniosła bramkę dla gospodarzy! Henderson zaatakował prawym skrzydłem, dośrodkował, ale piłka została oddalona na około 16. metr. Tam pojedynek główkowy wygrał jeden z mniejszych na boisku, a więc Raheem Sterling. Futbolówka dotarła do DANIELA STURRIDGE, który z około 5. metra posłał piłkę dość szczęśliwie do siatki!
    Clyne - 1:1.
     
    58
    Gol dla Southampton!
    Cóż za akcja, cóż za bramka "Świętych"! Kapitalne to zrobili goście. Dwójkowe rozegranie Clyne'a z Tadiciem. Serb zagrał piętką do obrońcy Southampton. NATHANIEL CLYNE znalazł się sam na sam z bramkarzem i nie dał najmniejszych szans Mignoletowi! Futbolówka z pełną siłą uderzona prosto w okienko.
    Sterling - 1:0.
     
    22
    Gol dla Liverpoolu!
    Cóż za kapitalne podanie w wykonaniu Hendersona. Idealne dogranie prosto do RAHEEMA STERLINGA. Młody Anglik przyjął futbolówkę, popatrzył w oczy Forsterowi i trafił do bramki!

    Norbert Sinkiewicz

    Gole: 22. Sterling, 81. Sturridge – 58. Clyne

    Kartki:   34. Manquillo (LIV) – 66. Schneiderlin (SOU), 79. Davis (SOU)


    Liverpool F.C.: Mignolet – Manquillo, Lovren, Skrtel, Johnson – Gerrard, Lucas(65. Allen), Henderson, Coutinho(78. Lambert), Sterling – Sturridge
    Zmiany: Jones, Toure, Sakho, Allen, Ibe, Can, Lambert

    Southampton F.C.: Forster – Clyne, Fonte, Yoshida, Bertrand – Wanyama, Schneiderlin, S. Davis(83. Isgrove), Ward-Prowse, Tadic(75. Long) – Pelle
    Zmiany: K. Davis, Long, Taider, Cork, Hooiveld, Isgrove, Stephens

    Sędziowie: Clattenburg – Beswick, Beck